Vervroegd pensioen

Vervroegd pensioen

Met een lijfrente polis kunt ook u vervroegd met pensioen. Iedereen weet dat de overheid geleidelijk aan de pensioen gerechtigde leeftijd opschroeft naar eerst 66 en dan 67 jaar.

Dit betekent dat ook u langer moet doorwerken. Ook kan het zijn dat u juist eerder wilt stoppen met werken, en dat kan. Naast de AOW en bedrijfstak pensioen opbouw dient u dan zelf actie te ondernemen, zodat u optimaal kan profiteren van de fiscale voordelen van een lijfrente polis.

Zodra u maandelijks een bruto bedrag niet nodig heeft, ofwel u krijgt een ontslag vergoeding, dan kunt u dit storten in een lijfrente polis waarbij u snel, gemakkelijk en betrouwbaar kapitaal opbouwt. Ook u kunt vervroegd met pensioen!

Werking lijfrente polis

De lijfrente polis bouwt kapitaal op voor later en dus is het een spaar potje voor vervroegd pensioen. Bij een lijfrente polis wordt van uw salaris een bruto deel van uw loon ingehouden en gestort op een lijfrente polis danwel u doet een eenmalige storting. Dit betekent dat u over dat vastgezette bedrag geen belasting betaalt. Oftewel over dat bedrag bespaart u direct vele procenten belasting afhankelijk van de belasting schaal waarbinnen u valt. Daarnaast groeit het kapitaal aan binnen de lijfrente polis, waarbij u over de rente eveneens geen belasting hoeft te betalen. U ziet het al aankomen, uw kapitaal groeit snel naar forse proporties ook al legt u over de periode relatief kleine bedragen in. Ook u kunt dan de lijfrente polis adequaat toepassen om vervroegd met pensioen te gaan.

Maandelijkse inleg

U kunt op vroege leeftijd reeds maandelijks een bruto bedrag van uw inkomen inleggen in de lijfrente polis zodat ook u eerder met pensioen kunt gaan. U kunt dit het pensioen gat sparen noemen omdat u mogelijk met 64 of 65 reeds met pensioen wil gaan. Om dat gat op te vullen legt u maandelijks een deel van uw bruto inkomen in om zo met de tijd geleidelijk aan een mooi kapitaal bijeen te sparen. Laat u dan informeren door een lijfrente specialist omtrent hoeveel u redelijkerwijs per maand vanaf welke leeftijd moet inleggen om bruto voldoende kapitaal bijeen te sparen. Ook u kunt met een lijfrente polis snel en eenvoudig uw vervroegde pensioen financieren.

Ontslagvergoeding

Wordt u ontslagen dan is daaraan veelal een ontslagvergoeding gekoppeld. In sommige gevallen kan dit dan ook in de papieren lopen. Omdat het zonde van het geld is dat u de ontslagvergoeding op uw betaal rekening laat bijschrijven – juist omdat u er veel belasting over moet betalen – is het verstandig het start kapitaal in een lijfrente polis te storten. Dit betekent dat u direct 42 tot 52 procent aan belastingheffing over dat bedrag bespaart. U heeft dan ook direct een enorme kapitaal voorsprong op andere spaar methoden. Ook u kunt met de inleg van een ontslagvergoeding in een lijfrente polis voldoende geld opzij zetten om eerder met pensioen te gaan.

Sparen en beleggen

Spaart u gewoon dan beperkt u het risico echter heeft u over het ingelegde bedrag reeds belasting betaald. Belegt u dan loopt u zeker in economische mindere tijden om fors te verliezen op uw inleg. Beide manieren van sparen houdt in dat u praktisch nooit de voorsprong bij lijfrente sparen kunt inhalen. De 52% voorsprong wordt dan ook nog met een verhoogde rente voor de lange termijn aanvullend beloont waarnaast de rente onbelast is. Er is geen betere manier dan om via de lijfrente polis te sparen. Ook u kunt dan met een lijfrente polis snel en gemakkelijk uw pre-pensioen financieren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *